Produkty

Africká pasta (africké mýdlo)

.Černá africká  pasta (africké mýdlo)se vyrábí  především v západní polovině Afriky (Ghana, Nigérie apod.). Výrobou se zabývají především místní vesničané za férových podmínek, kteří jej vyrábějí tradičnímu technikami bez použití jakýchkoliv barviv, chemických vůní nebo živočišných...
>

Aktivní uhlí - active coal

           Kvalita: 100% rostlinný, 100% čistý a přírodní.             Je detoxikační, proniká pokožkou a hluboce čistí její póry ·         Odstraňuje lesklý a mastný vzhled ,dodává pokožce čistotu a...
>

Aloe vera

     Má silné protizánětlivé a antibakteriální účinky aloe  se využívají v kosmetice zejména k ošetření pleti se sklonem k akné, oparům, ekzémům či plísním. Rovněž pozitivně působí proti lupům. Hydratační, detoxikační a účinky proti celulitidě ,působí na pleť a celého těla jako...
>

Arganový olej

Z čeho se získává Olej se získává z jader plodů argánie trnité. Po sesbírání jsou plody sušeny na slunci nebo v troubě, následně je z nich odstraněna dužina a kůra. Každý ořech, nacházející se v plodu, musí být ručně rozlousknut. Semena jsou následně mleta a lisováním je s nich získáván...
>

Bahno z mrtvého moře

BAHNO Z MRTVÉHO MOŘE   Toto bahno je zcela specifické a ojedinělé na celém světě. Základem je podkladový materiál dna Mrtvého moře obsahující velké množství miniaturních krystalů, které tvoří ve vodném prostředí přesycený roztok, vylučující minerály zpět do své krystalické podoby.   Jsou...
>

Bambucké máslo

Bambucké máslo   Účinky: Pomáhá hydrataci suché pokožky. Bambucké máslo přispívá k redukci očních vrásek, tmavých skvrn na kůži a strií. Zmírňuje akné, vyrážky a kožní alergie. Máslo bambucké (Shea Butter) – bambucké máslo důkladně pokožku vyživuje, hydratuje, zjemňuje a chrání proti...
>

Bavlníkový olej

Tento vzácný olej se získává lisováním ze semen bavlníku bylinného. K jeho přednostem patří především výborné regenerační účinky a ochranná péče pro pokožku. Bavlníkový olej pokožku vyživuje, hydratuje, zjemňuje a obnovuje. Bavlníkový olej je bohatý na kyselinu linolovou. Je bohatý na vitamín E,...
>

Chanca Piedra - Phyllanthus niruri

lze přeložit jako "kámen" nebo "drtič kamenů". Toto jméno si Phyllanthus niruri vysloužila především díky tradované schopnosti odstraňovat žlučové a ledvinové kameny. K tomuto účelu byla využívaná již amazonskými indiány.   Použití:   Chanca Piedra se již podle zmiňovaného názvu...
>

Chia semínka

Chia semínka Salvia hispanica (Šalvěj hispánská) známá pod názvem Chia, je bylina dorůstající do výšky jednoho metru s bílým nebo fialovým zbarvením květů. Chia je náročná na pěstování a její domovinou je Střední a Jižní Amerika, která ji poskytují ideální klimatické podmínky. Rostlina chia je...
>

CHLORELLA - ŘASA

  Podporuje regeneraci tkání.Významně se uplatňuje při léčbě onemocnění kůže, především ekzému, popálenin, vředů a jiných špatně se hojících ran.Úspěšně je také používána při povrchovém ošetření ran, kdy dochází k jejich rychlejšímu zacelení.  
>

CITRÓNOVÁ TRÁVA

    Vytrvalá rostlina pocházející z Cejlonu a jižní Indie. Lemon grass, nebo-li Citrónová tráva je v Indii a Nepálu původní rostlinou, daří se j i v subtropickém pásmu pod Himálajemi i v tropickém pásmu jižního Nepálu.  Je důležitou bylinou medicíny a lidového léčitelství....
>

Cola de Caballo - Equisetum giganteum

Cola de Caballo je rostlina rostoucí na celém území Peru, na pobřeží, v horách i džungli. Patří mezi nejstarší rostliny světa. Užívala se již dávno před stovkami let a dodnes je užívaná v celém Peru i jiných zemích díky svým vlastnostem a účinkům. Bylina je podobná přesličce s tím rozdílem, že...
>

Crystal SLES/SLS free

GLYCERIN   Chrání přirozenou obranyschopnost kůže vyplňováním prostoru , kterému se říká mezibuněčná hmota a přitahováním právě takového množství vody, které udržuje homeostázu kůže. Znamená to , že glycerin na sebe váže vzdušnou vlhkost a udržuje pokožku vláčnou.   Charakteristika...
>

Drcené skořápky vlašských ořechů

Jemný ořechový pelling zbavuje pokožku všech mrtvých kožních buněk a černých teček. Díky rozdrceným skořápkám z vlašských ořechů dochází k odstraňování odumřelých kožních buněk z povrchu pokožky, která zůstává vyhlazená.
>

EPSOMSKÁ SŮL koupelová

Epsomská sůl se používá už po staletí jako přirozená léčba mnoha neduhů. Četné způsoby využití má i v péči o tělo. Epsomská sůl je sloučeninou hořčíku a síry (síran hořečnatý), získala své jméno podle slaných pramenů v Epsomu v anglickém hrabství Surrey. Sůl Epsom je chemická sloučenina hořčíku a...
>

Epsomská sůl potravinářská

Epsomská sůl je velice oblíbená a často se používá k detoxikaci těla, tradičně se užívá pro vnitřní i vnější detoxikaci. Uvádíme zde příklad použití pro očistnou jaterní kúru: Budete potřebovat 60 g epsomské soli, 180 ml šťávy z grepu (dva kusy), 120 ml extra panenského olivového...
>

Eukalyptus list

    Účinné látky pomáhají při obnově kožních buněk,proto je také používán na popáleniny nebo jiné poškození kůže. Užití: čistění kůže, při kožních infekcích,akné, ekzémy, anti-stres, uklidňující a tonizující organismus,únava,zlepšuje spaní, omlazuje kůži,zvláčňuje ji, působí...
>

Graviola - Annona muricata

    Využití Graviola je rostlinou jejíž přínos objevili již staré indiánské kmeny z oblastí Jižní Ameriky. Výzkumu se dočkala v roce 1940, od té doby jich proběhla v souvislosti s touto rostlinou celá řada. Výsledky těchto výzkumů ukazují na působení specifických látek obsažených...
>

Hedvábí tekuté

Tekuté hedvábí má biologický původ, získává se kontrolovanou hydrolýzou přírodního hedvábí z kukly bource morušového). Na pokožce vytváří zvláčňující ochrannou bariéru, bojuje proti vlivům vnějšího prostředí. Obsažené aminokyseliny mají vynikající schopnost vázat vodu, čímž přinášejí pleti pocit...
>

Heřmánek pravý

Má skvělé účinky na kůži, kterou zjemní , zabraňuje infekci a kvalitní vlasy musí vyrůstat z kvalitní kůže, kromě toho se postará o nevzhledně trčící vlásky všemi směry. Nemusíte se bát používat jak jen to půjde, 1-2x týdně. Budete mít krásnou, celistvou hřívu, u blondýnek navíc pomáhá...
>

Himalájská sůl

Himalájská sůl Barva:  bílá až růžová (růžovou barvu způsobují oxidy železa) Vzhled: krystaly velikosti 5-7mm (vzhledem k tomu, že se jedná o čistě přírodní produkt, krystaly mohou být i větší) Sůl je z pákistánských dolů v pohoří Himálaje.Koupel v této soli přináší maximální pocit...
>

Hroznové zrníčka drcené

Použití: - zrníčka jsou bohaté na polyfenoly - antioxidanty patřící k nejúčinnějším přírodním látkám působícím proti volným radikálům, udržují pleť pružnou a vláčnou - působí také proti celulitidě
>

hroznový olej ZSL

Charakteristika: Olej získaný extrakcí a následnou rafinací z hroznových jadérek hroznů Vitis vinifera. Je žluté až žlutozelené barvy, s mírnou charakteristickou aroma. Je jediným rafinovaným olejem, který se svými vlastnostmi vyrovná olejem lisovaným za studena. Pro svůj obsah vitamínů, výživných...
>

Ibišek květ

    Má blahodárné účinky na pleť s akné, drobnými poraněními, popáleninami a pleť spálenou od slunce. Ibišek také regeneruje a vyhlazuje pokožku, zmírňuje její stárnutí a zpomaluje tvorbu vrásek.   Má velice silný emoční účinek, snižuje napětí, vytváří příjemnou atmosféru a příjemné...
>

Jablečný ocet

Jablečný ocet odstraňuje skvrny, akné a pupínky: Jablečný ocet dokáže poskytnout stejný účinek jako drahé komerční krémy proti akné. Při výrobě octa vzniká kyselina jablečná, která má silné fungicidní, antibakteriální a antivirové účinky, a dokáže tak bránit vzniku pupínků a akné a množení...
>

Jahoda semínka olej lisovaný za studena

Tento olej je lisovaný za studena ze semínek jahod i celých zralých plodů. Přírodní aroma z jahod je přídáno do oleje a proto má krásnou ovocnou jahodovou vůni. Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C, důležitého antioxidantu. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody tedy velmi vysoký....
>

Jahodová zrníčka

    - vynikající prostředek proti stárnutí pleti, olej obsažený v zrníčkách je bohatý na anti-oxidanty a vitamín E - pro jeho vyhlazující a stahující účinky vhodný i pro suchou a podrážděnou pleť   Odstraní odumřelé kožní buňky a zanechávají pokožku svěží, hebkou a zdravou.
>

Jalovec plod

Koupel z jalovcem neuvěřitelně posiluje celé tělo a uleví při revmatismu i jiných bolestech kloubů. Na jaře lze přidávat i mladé jarní výhonky.      
>

Jasmínový květ

JASMÍN-květ   Květy jasmínu(Jasminum sambac) byly již ve Staré Číně používány pro léčebné účely. Také je tato květina považována za symbol lásky, radostí a elegance. Je léčivý prostředek na suchou pleť, má antibakteriální účinky a je vhodný pro intimní hygieny.
>

Jojobový olej

Jojobový olej se získává z keře latinsky nazývaného Simmondsia chinensis, častěji označovaného jako jojoba. Olej je lisován ze semen keře, v tomto případě metodou za studena, tzn. olej je lisován v pokojové teplotě. Jojobový olej je nekomedogenní olej, tudíž jeho aplikace na postiženou pokožku léčí...
>

Káva a kakaové boby

KÁVA A KAKAOVÉ BOBY   Se příliš neslučují se zdravým životním stylem a už vůbec ne se současným ideálem krásy. Nenechejte se však mýlit, kávová zrna a kakaové boby mají více než příznivý vliv na vzhled a zdraví pokožky. Kávová zrna představují pro lidské tělo důležitý zdroj antioxidantů kofein...
>

KOKOSOVÝ OLEJ

Krásná pleť a vlasy Posiluje vlasové kořínky a proniká i do samotného vlasu, takže předčí jakékoliv jiné kondicionéry. Kůži dokáže nejen promazat, ale i hydratovat, takže je  hebká, hladká a bez vrásek. Poskytuje jí ochranu proti škodlivým vlivům okolního prostředí a poškození...
>

Konopí seté (Cannabis sativa L.)

  je teplomilná jednoletá dvoudomá rostlina z čeledi konopovité (Cannabaceae), původem ze střední Asie.[1]Konopí seté se dělí na dva poddruhy.[2] Kulturní druh se tradičně využívá jako olejnina a rostlina přadná, zařazuje se i mezi energetické plodiny. V zahraničí se ekologicky pěstují...
>

Konopný olej

Měli bychom vědět, že konopí má své přednosti v kvalitách obsahujících látek, které mají zdravé a léčivé účinky na lidský organismus Konopí patří mezi vůbec nejstarší pěstované rostliny a existuje ho několik druhů. Právě KONOPÍ SETÉ (Cannabis sativa) obsahuje konopné semeno, ze kterého se lisuje...
>

Kopřiva

Její posilující účinky na vlasy jsou obecně známé, využívá   se v různých kopřivových šamponech nebo ve výtažcích z této byliny, protože posiluje kořínky vlasů a omezuje vznik lupů.
>

Kozí mléko

KOZÍ MLÉKO.   Vedle kravského mléka se velmi osvědčilo mléko kozí, především pak v léčbě dětských vyrážek a nejrůznějších ekzémů. S ohledem na specifický chov se dají kozí mléčné produkty označit za mnohem kvalitnější a výživnější. Obsahují totiž mnohem více proteinů, vitamínů, vápníku,...
>

Lapacho kůra - Tabebuia impetigino

Vnitřní vrstva kůry jihoamerického stromu Lapacho - Tabebuia impetigino. Indiáni ho nazývají strom Bohů a pro své účinky, které mají příznivý vliv na organismus, si získává přední místo mezi fytoterapeutickými čaji na celém světě.   Domovinou stromu lapacho je amazonský prales a další...
>

Levandule květ

LEVANDULE   Podle zvěrokruhu je levandule rostlinou lidí narozených ve znamení Panny. Na vnější použití: Levandule prospívá mastné a bledé pleti a také prospívá pleti náchylné ke skvrnám na kůži.   překvapivě pomáhá při revma, po úrazech, při vykloubeních,...
>

Levandulový extrakt

 je výtažek z rostliny levandule     překvapivě pomáhá při revma, po úrazech, při vykloubeních, natržených svalech, bolestech, zánětech nervů a migréně, vředy, infekční rány a povrchové záněty. Levandule je výborná proti různým mykózám (plísním).  
>

Makadamový olej

MAKADAMOVÝ OLEJ Makadamový olej se řadí mezi luxusní oleje, lisované za studena. Získává se z makadamových ořechů. Ty patří k nejdražším na světě. Rostou v Austrálii, na Novém Zélandu a v oblasti jižního oceánu. • má antibakteriální účinky • chrání buňky • zklidňuje a zjemňuje pokožku, používá...
>

Mandlový olej

- patří k nejcennějším olejům v péči o pleť. Dodává pleti pocit hebkosti, mírní podráždění, chrání a pomáhá především suché pleti se sklony k popraskání, olupování a svědění. Je velmi dobře snášenlivý, vhodný pro citlivou pleť, vynikající pro dětskou pokožku. Má silné regenerační a uklidňující...
>

Mangový prášek

100% ovocný prášek má v kosmetice široké možnosti využití. Kromě toho, že kosmetickým produktům dodává naturální barvu a vůni pravého čerstvého manga, přináší i další benefity pro pokožku. Mango je bohaté na vitaminy E, C, A, minerály (např. Draslík, měď, selen), ovocné kyseliny, flavonoidy a další...
>

Máta

Máta je aromatická bylina s protizánětlivými, antiseptickými a osvěžujícími účinky. Mentol, který je hlavní složkou máty, je silně antiseptický, vyvolává pocit chladu a znecitlivuje, proto je máta vhodná na svědící, na mírně bolestivou a podrážděnou pokožku.  Rozjasňuje a osvěžuje pleť.
>

Meduňka

Nejvíc ji ocení citlivá pleť, kterou meduňka posílí a uvolní. Také zpomaluje stárnutí a brzdí vznik vrásek. Medunka je idealni pro normálni a citlivou kuzi a diky svym vlastnostem se dobře uplatni i na akné.
>

Měsíček lékařský

  Vnější použití měsíčku Měsíček je velmi ceněný pro své dezinfekční, antibiotické a antiseptické účinky. Šetrně léčí plísňová onemocnění kůže, na které klasická medicína často předepisuje léky s nepříjemnými vedlejšími účinky nebo omezenou dobou používání Používá se na kožní záněty,...
>

Minerální pigment

Pigmenty oxidu železitého (žlutá, červená, oranžová, hnědá, černá atd.) Čistě syntetická rez, vyrobená srážecí reakcí z vodnatého roztoku sulfátu železa. Absolutně stálobarevná a odolná nepřízni počasí, nejedovatá, snášenlivá se všemi pigmenty a pojidly. Velmi jemná a extrémně silně barvící. U...
>

Mořská sůl

Mořská sůl - přírodní látka, získávaná z mořské vody. Je všeobecně známo, že mořská sůl působí blahodárně na celé tělo. V kosmetice se používá především pro své čistící vlastnosti. Obsahuje velké množství minerálních látek, například jód, brom, draslík a sodík.
>

Mrkvový olej

Mrkvový olej je bohatý na vitamíny A, B, C a E a beta-karoten.  Mrkvový olej má vyživující vlastnosti. Působí blahodárně na unavenou pleť. Pomáhá udržet její pružnost a pomáhá při regeneraci kožních buněk. Je velice dobrý na vlasy -  Karotenoidy chrání před UV poškozením a volnými...
>

Muňa muňa

      Hlavní použití: - zejména k fytoterapii chřipky a nachlazení - při horečnatých stavech a problémech s dýchacím ústrojím. Další použití: - při zánětech a infekcích dýchacích cest - při bronchitidě, astma - při zánětech vedlejších nosních dutin - při žaludečních...
>

Nimbový olej

Nimbový olej má na pokožku a její stav blahodárné účinky, dané schopností ničit bakterie, parazity, plísně a zlepšit imunitní systému. Nimbový olej, prověřený staletími užívání, je snad nejlepší a nejbezpečnější variantou pro léčbu lupénky a ekzému.  Obsahuje specielní složky, jako nimbin,...
>

Okurka - 100% štáva

Okurky pleť pročistí a projasní, zklidní záněty a otoky kolem očí.Okurky jsou cenným zdrojem vitamínu C, skupiny vitamínů B, kyseliny křemičité a vody. Okurková kosmetika pokožku hydratuje, osvěžuje a napíná. Okurka obsahuje mimo jiné:   Draslík (K) Hořčík (Mg) Fosfor (P) Měď...
>

Olivový olej

    Účinky na kůži Olivový olej je využíván jako součást kosmetických receptur od nepaměti. Zprávy o jeho oblibě máme již ze starověkých pramenů, kdy se používal na promaštění  pleti i na výrobu mýdla. Olivový olej obsahuje mastné kyseliny, které napomáhají vypínat pokožku a chránit...
>

Pomeranč se skořicí

POMERANČ A SKOŘICE   Osvěžuje a uvolňuje.  Do mýdla je přidána pomerančová kůra, která zároveň působí jako peeling a pomocník v boji proti celulitidě. Mýdlo nádherně voní navozuje atmosféru vánoc Mýdlo s kůrou  pomeranče a skořice působí antidepresivně, uvolní napětí v organismu a...
>

Pšenice - olej z klíčku pšenice

Olej z pšeničných klíčků se získává z jader klíčků pšenice.  Má světle žlutou barvu.   Účinky v kosmetice: - vzhledem k vysokému obsahu vitamínu E má silné antioxidační vlastnosti - je velmi vhodný do přípravků pro ošetření zralé pleti, protože...
>

Rakytníkový olej

Rakytníkový olej působí výjimečně příznivě v péči o pleť. Pomáhá při ekzémech a urychluje hojení. Rakytníkový olej pečuje o pleť, hydratuje ji, omlazuje a zamezuje tvorbě vrásek. Sjednocuje barvu a zlepšuje texturu pleti. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky   
>

RICINOVÝ OLEJ

Ricinový olej je rostlinný olej získávaný ze semen skočce obecného (ricinovníku, Ricinus communis). Má hojivé a regenerační účinky.   Na vlasy :Ricinový olej je spojován se suchými vlasy bez života, krepatými, lámavými a s roztřepenými konečky....
>

Rozmarýn

Povzbuzení růstu vlasů   Výtažky z rozmarýnu se velmi často přidávají do bio vlasové kosmetiky (šampony, vlasové vody, zábaly), která vyživuje vlasové kořínky, posiluje strukturu vlasů a dodává jim vitalitu.  Výrazně prokrvuje vlasovou pokožku, podněcuje růst a zabraňuje předčasnému...
>

Růžový jíl

Růžový jíl - jeden z nejvzácnějších jílů na světě. Obsahuje kaolinit, železo, , vápenec.  Přírodní růžový jíl má uklidňující a čistící efekt.  Používá se na normální až citlivou pleť, blahodárně působí i na pleť s výskytem akné. 
>

Růžový olej 100% za studena lisovaný z Damascénské růže

Růžový olej získáváme pozvolnou a dlouhodobou macerací okvětních lístků Damascénské růže za studena. Jedná se o jeden z nejluxusnějších a biologicky nejkvalitnějších  rostlinných olejů používaných v kosmetice. Jako nosné oleje jsou použity velmi luxusní oleje: mandlový, jojobový a šípkový....
>

Santalové dřevo

Santalové dřevo je odedávna ceněno pro svoji vůni a léčebné vlastnosti, má relaxační, uklidňující a afrodiziakální účinky a má vzácnou vůní. Je protizánětlivé a antiseptické . Čistí pleť a je výborným prostředkem proti pigmentovým skvrnám. Působí chladivě a dává pokožce a tkáním dlouhověkost
>

Silice 100% přírodní product

Silice jsou vytvářeny rostlinami jako ochrana před býložravci a své využití našly při výrobě léčiv a přírodní kosmetice. Získávají se z rostlinného materiálu extrakcí následovanou obvykle  destilací s vodní párou. Hovoříme-li o účinných složkách konkrétní rostliny nebo rostlinné drogy,...
>

Šípek

 Mimo vysokého obsahu vitamínu C, obsahuje šípek i jiné účinné látky jako jsou vitamín K, vitamíny B, karoten, vápník, draslík, hořčík, kyselinu nikotinovou a jiné. Šípek má protizánětlivý účinek, urychluje hojení, působí proti vráskám, osvěžuje a čistí pleť, pomáhá při únavě očí. Má...
>

Sirné bahno

Sirné minerální bahno ze Sibiře  je označováno za velmi silný biostimulátor. To znamená, že výrazně pomáhá lidskému tělu při detoxikaci a pozitivně ovlivňuje ozdravné procesy. Bahno také výrazně pomáhá při regeneraci. Podporuje dokonce i tvorbu enzymů, které...
>

Spirulina

Jaké účinky  na vlasy ?   Spirulina prokazatelně funguje v boji s vypadáváním vlasů. Posiluje imunitní systém, má antioxidační účinky a tím pozitivně ovlivňuje růst vlasů. Mnoho lidí má potíže s lupy, které lze pravidelným užíváním zcela odstranit. Již po 4 týdnech užívání...
>

Sůl z mrtvého moře

100% přírodní a čistá sůl pochází z největšího zdroje minerálního bohatství světa z mrtvého moře. Krystaly této soli jsou zcela odlišné od obyčejných mořských soli, obsahuji unikátní komlpex minerálu, zejména hořčíku, vápníku, sodíku a draslíku. Čistí a revitalizuje pokožku a odstraňuje z ní...
>

TEA TREE OIL - Kajeput střídavolistý

  Čistý Tea Tree Oil je nejsilnější přírodní antiseptikum se širokým antimikrobiálním spektrem (ničí bakterie, kvasinky, plísně atd.). Olej velmi příznivě působí při kožních infekcích, menších popáleninách, drobných řezných rankách, akné, aftech, oparech či plísňových infekcích. Zmírňuje také...
>

Vanilka zrníčka

VANILKA   Hluboce vyživuje pleť, má uklidňující účinky a zanechává vůni sladké vanilky. Vhodná pro všechny typy pleti a pro citlivou a suchou zvlášť
>

Včelí med

Lokální, zevní, povrchové použití:  - Ošetření ran. Med, přiložený na ránu, zpočátku štípe, ale zastavuje krvácení, brání infekci, velmi urychluje hojení, zmenšuje následné jizvy, brání vzniku keloidů. Působí proti zánětu, bakteriím, virům i plísním. Je ideálním doplňkem chirurgie. Za...
>

Včelí vosk

Ochrana pokožky: Včelí vosk čištěný je vyhledávanou aktivní látkou pro své výborné ochranné a hydratační účinky. V pokožce vytváří drobné tukové částečky, které účinně poutají vodu. Regeneruje a uklidňuje vysušenou a popraskanou pokožku. Přispívá k obnově a ochraně kožních buněk a tím obnovuje a...
>

Vilcacora -Uńa de gato

    Využití Vilcacora má mnoho vlastností, nicméně je potřeba vědět především to nejdůležitější. Působí protizánětlivě, tudíž pomáhá předcházet i tlumit záněty. Vilcacora účinkuje protivirově, imunostimulačně, jako prevence před rakovinou (zabraňuje vzniku novotvarů v těle),...
>

Višňový prášek 100%

Višeň obsahuje vitamin C, který chrání buňky. Díky ovocným kyselinám a vitaminu se pokožka očistí, rozjasní a navrátí se jí mladistvý vzhled.
>

Wira Wira - Gnaphalium graveolens

  Hlavní použití: - odvar z byliny se používá především při katarech sliznic krku, dýchacích cest - při nachlazení, rýmě, kašli - pomáhá snižovat otoky dýchacích cest, horečku - tlumí kašel V kombinaci s Muňou je v tomto období ideálním prostředkem při fytoterapii rýmy, i jako preventivní...
>

Zelený jíl

ZELENÝ JÍL:  Vlasům dodává hydrataci a lesk, pomáhá v boji proti lupům, oživuje poškozené vlasy. Mastným vlasům pomáhá tím, že z nich absorbuje přebytečný tuk.
>