hroznový olej ZSL

Charakteristika:
Olej získaný extrakcí a následnou rafinací z hroznových jadérek hroznů Vitis vinifera. Je žluté až žlutozelené barvy, s mírnou charakteristickou aroma.
Je jediným rafinovaným olejem, který se svými vlastnostmi vyrovná olejem lisovaným za studena.
Pro svůj obsah vitamínů, výživných složek a antioxidantů je vhodnou složkou různých kosmetických produktů. Používá se i na ředění a stabilizování masážních olejů.

Účinky v kosmetice:
Regenerační, hydratační, antioxidační, protizánětlivé, tonizační, relaxační, upravuje tvorbu kožního mazu

Význam v kosmetice:
Působí jako účinný antioxidant, zachycuje volné radikály, zpomaluje proces stárnutí pokožky, navrací pleti elasticitu.
Pokožku hydratuje, tonizuje, regeneruje a zjemňuje.
Snadno se vstřebává, nezanechává mastný film na pokožce.
Upravuje činnost mazových žláz, stahuje póry.
Regeneruje vlasy a vlasovou pokožku.
Je výborný na upravení hustoty masážních olejů.
Výborný relaxační účinek - uvolňuje svalové i psychické napětí.
Vhodný pro normální, mastnou i zralou pokožku.

Na vlasy : Olej z hroznových semínek ošetřuje a vyživuje vlas. Je to skvělá péče pro vlasy jemné, suché a poškozené.